Mattenschippersrace
29 april 2023

Mattenschippersrace vergt van deelnemers veel inzet

Elke laatste zaterdag van april wordt in de Kop van Overijssel de Mattenschippersrace gehouden. Klassieke platbodems melden zich dan in Blokzijl aan de start voor een ‘kleintje Strontrace‘, zoals de Mattenschippersrace ook wel wordt genoemd.

Zeilen, bomen en jagen zijn de enige toegestane vormen van voortbewegen. Dat stelt zware eisen aan het vakmanschap van schippers én bemanning: wie de uitdaging aandurft kan zich nu inschrijven voor de race van 2023!

Mee doen !?
Schrijf je dan nu in.

Route Mattenschippersrace 2023
Klik op de afbeelding voor een groter formaat

Route

Zeilwedstrijd voor traditionele zeilende vrachtschepen

De Mattenschippersrace is een zeilwedstrijd voor traditionele zeilende vrachtschepen. De deelnemers moeten zeilend het ‘rondje Zwartsluis’ afleggen. Vanuit Blokzijl voert de race over het Giethoornse Meer, Jonen en de Beulakerwijde via de Blauwe Hand en Beukers naar Zwartsluis.

Daar moeten de deelnemers een speciale opdracht uitvoeren; die opdracht heeft altijd iets te maken met de oorsprong van deze race: het vervaardigen van matten.

Pas daarna mogen de deelnemers de terugtocht naar Blokzijl aanvaarden. Het parcours brengt hen via het Zwarte Water, Kadoelen en Vollenhove terug in het mooie voormalige Zuiderzeestadje. Afhankelijk van de windrichting kan de wedstrijd ook in omgekeerde richting worden gevaren.

nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwtjes omtrent de mattenschippersrace? Schrijf je dan nu in en ontvang de nieuwsbrief in je mailbox.

Laatste Nieuws

Mattenschippersrace
op Sociale Media

2 maanden geleden

Mattenschippersrace
WIE-DE-UITDAGING-AANDURFT - Schrijf in voor de Mattenschippersrace. Klassieke platbodems melden zich dan in Blokzijl aan de start voor een ‘kleintje Strontrace‘, zoals de Mattenschippersrace ook wel wordt genoemd.Zeilen, bomen en jagen zijn de enige toegestane vormen van voortbewegen. Dat stelt zware eisen aan het vakmanschap van schippers én bemanning: wie de uitdaging aandurft kan zich nu inschrijven voor de race van 2023! www.mattenschippersrace.nl/inschrijven/inschrijven-mattenschippersrace/ ... Meer lezenMinder lezen
Bekijk op Facebook

3 maanden geleden

Mattenschippersrace
En hij is live! De geheel vernieuwde site van de Mattenschippersrace. Geheel in stijl gemaakt door de Blokzieliger websitebouwer Berali. Met dank aan Skydrone Sloten en Johan Kalthof Fotografie voor de mooie foto's. Kijk nu terug in de tijd en vooruit naar de volgende race op 29 april 2023. De inschrijving is geopend, ga nu naar www.mattenschippersrace.nl om de nieuwe website te bewonderen en/of je in te schrijven voor de Mattenschippersrace. ... Meer lezenMinder lezen
Bekijk op Facebook

11 maanden geleden

Mattenschippersrace
De loting ... Meer lezenMinder lezen
Bekijk op Facebook

11 maanden geleden

Mattenschippersrace
Eerste schepen liggen al startklaar achter de sluis ... Meer lezenMinder lezen
Bekijk op Facebook