Stichting Matterschippersrace Blokzijl

De Stichting Mattenschippersrace is opgericht op 4 maart 2020
en is een voortzetting van Stichting Keilcomité Blokzijl.

Bestuur

Alle bestuurders kunnen een vergoeding krijgen van de kosten die zij redelijkerwijs hebben gemaakt in de uitoefening van hun functie. De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden.

 

Doelstelling

  1. De stichting heeft als doel; het bevorderen van de zeilvaart in en rondom Blokzijl in het algemeen, in het bijzonder de zeilvaart met authentieke Hollandse bedrijfsvaartuigen en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Tot dit doel behoort niet het doen van uitkeringen aan de oprichter of aan hen die deel u uitmaken van organen van de stichting.
  2. De stichting beoogt het algemeen nut.
  3. De stichting heeft geen winstoogmerk.
  4. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door het organiseren van zeilevenementen (eventueel in wedstrijdverband).

Beleid

Door de stichting wordt jaarlijks een wedstrijd georganiseerd die open staat voor authentieke Hollandse bedrijfsvaartuigen.
Het leek de stichting wenselijk ook iets te organiseren om de oorspronkelijke bedrijvigheid een beetje terug te brengen in de haven van Blokzijl.

Bedrijvigheid die verdwenen is met de aanleg van de Noordoostpolder. Het benadrukt de oorsprong van de stad Blokzijl en de verwantschap met de traditionele zeilvaart in Nederland en geeft levendigheid aan de stad. Tevens wekt het de interesse van de omstanders op. De wedstrijd zal, zo mogelijk, op de laatste zaterdag in april plaats vinden.

Kosten

Als gevolg van overheidsmaatregelen betreffende de uitbraak van het coronavirus, heeft de race in 2020 en 2021 geen doorgang kunnen vinden en zijn er buiten oprichtingskosten geen bijzondere uitgaven of inkomsten.

Inhoud

Bestuur

Gegevens

Contact

Stel uw vraag aan het bestuur van de Stichting Mattenschippersrace

Adres

Stichting Mattenschippersrace
Veneweg 258
7946 LW Wanneperveen

E-mail:

info@mattenschippersrace.nl

deel deze pagina